Η Turkish Airlines επενδύει στην Air Albania

Air Albania

Μία κοινοπραξία δύο αλβανικών εταιριών και της Turkish Airlines θα είναι οι μέτοχοι του πρώτου  αερομεταφορέα της Αλβανίας της Air Albania, γράφουν αλβανικά ΜΜΕ. Η σύσταση του φορέα είχε ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα τον Μάιο. Συγκεκριμένα στην κοινοπραξία συμμετέχουν η Albcontrol, μια δημόσια εταιρεία που ελέγχεται απο το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας της Αλβανίας, η MDN Investment με έδρα το Τιράνα (οι δύο τους θα έχουν τουλάχιστον το 51% της νέας εταιρίας) και η Turkish Airlines( θα κατέχει το υπόλοιπο 49%).

Η συμμετοχή της Turkish Airlines, οριστικοποιήθηκε μετά από απόφαση μεταξύ του Ράμα και του Ερντογάν η οποία  ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Η νέα αεροπορική εταιρεία στοχεύει στην αποτελεσματική ενοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού του τομέα των αερομεταφορών της Αλβανίας και με την βοήθεια της  Turkish Airlines προτίθεται να ξεκινήσει απο το καλοκαίρι πτήσεις προς τα Σκόπια, την Πρίστινα, την Ποντγκόριτσα, το Σεράγεβο και το Ζάγκρεμπ, καθώς και στη Δυτική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η  Turkish Airlines  έχει  το 49% των μετοχών της εταιρείας BH Airline της Βοσνίας.