Τρία νέα βιβλία

βιβλία,μυθιστόρημα

Από τις εκδόσεις Ίκαρος αναμένονται να κυκλοφορήσουν την Τρίτη 12 Ιουνίου τρία νέα βιβλία.

Πρόκειται για τα εξής:

- Στη σειρά Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία, το βιβλίο του Fabio Stassi, Η χαμένη αναγνώστρια. Στο γοητευτικό νουάρ μυθιστόρημα του Ιταλού συγγραφέα, τα βιβλία καταλήγουν να αποτελούν θεραπείες, φάρμακα, μέχρι και ερευνητικά μέσα για την εξιχνίαση ενός εγκλήματος. Η αλήθεια που θα προκύψει από την έρευνα του πρωταγωνιστή αποτελεί μια σπουδαία νίκη για τη λογοτεχνία, που θα επιτρέψει στους αναγνώστες να περιπλανηθούν στον μαγικό λαβύρινθο της γραφής.  (Μετάφραση: Δήμητρα Δότση)


- Ο δικός μου Πούσκιν, της Μαρίνας Τσβετάγιεβα. Στο βιβλίο της δημοφιλούς ρωσίδας ποιήτριας, η συγγραφέας αναμιγνύει με εξαιρετικό ενδιαφέρον την αφήγηση, την αυτοβιογραφία, και την ποιητική πρόζα, σε μια ιδιαίτερη αναζήτηση για την ανακάλυψη της λογοτεχνίας και την ικανότητά της να μεταμορφώνει την πραγματικότητα. Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα σκιαγραφεί τον Πούσκιν της παιδικής της ηλικίας, τις κρυφές αναγνώσεις της, τη διαδρομή αλλά και τη συνάντηση με τον κορυφαίο ποιητή. (Μετάφραση: Φώτος Λαμπρινός)


- Οι πέντε άσχημοι, το τρυφερό νέο παραμύθι των Julia Donaldson & Axel Scheffler. Εμπνευσμένο από τους «πέντε άσχημους», όπως αποκαλούνται αυτά τα -όχι και τόσο γνωστά- ζώα της Αφρικής, το ολοκαίνουργιο βιβλίο των δύο πολυβραβευμένων δημιουργών είναι αφιερωμένο σε όσους δεν αγαπιούνται αρκετά, εξαιτίας της εμφάνισής τους. (Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς)