Μέρκελ και Μακρόν αποφάσισαν....

Μέρκελ ,Μακρόν

Η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν α για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στην 19μελή ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου παράλληλου προϋπολογισμού.

Οι συνομιλίες της Τρίτης, στο κάστρο του Meseberg, κατέληξαν στα εξής:

-Η ΕΕ θα δημιουργήσει έναν ενιαίο προϋπολογισμό της ευρωζώνης για την τόνωση των επενδύσεων και την προώθηση της οικονομικής σύγκλισης μεταξύ των 19 κρατών μελών.
-Ο νέος προϋπολογισμός θα τεθεί σε εφαρμογή έως το 2021, αλλά θα πρέπει να εκπονηθούν λεπτομέρειες για το πώς θα χρηματοδοτηθεί.
-Ο σημερινός ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας (ESM), που θεσπίστηκε το 2012 για να αντιμετωπίσει την κρίση της ευρωζώνης, θα μετατραπεί σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, το οποίο μπορεί να προσφέρει δάνεια σε χώρες που αγωνίζονται σε χώρες της ΕΕ και να απομονώσει καλύτερα το ενιαίο νόμισμα από μελλοντικές κρίσεις.
-Η Μέρκελ δήλωσε ότι η μετάβαση προς μια τραπεζική ένωση μπορεί να συμβεί μόνο αφού μειωθούν οι τραπεζικοί κίνδυνοι.

Όσον αφορά τη μετανάστευση, οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι θα πιέσουν για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της ΕΕ για να εξασφαλίσουν μια ευρωπαϊκή απάντηση στην εισροή προσφύγων.Και οι δύο επανέλαβαν την πεποίθησή τους ότι η ροή των μεταναστών στην Ευρώπη πρέπει να μειωθεί.Η Μέρκελ μίλησε για την ανάγκη να ενισχυθεί η στελέχωση του οργανισμού μετανάστευσης της ΕΕ.Τέλος συμφώνησαν να μειωθεί ο αριθμός των Επιτρόπων της ΕΕ .

Tags