Έξι τρόποι να μειώσετε τα έξοδα για διασκέδαση

ψυχαγωγία, personal finance

Σίγουρα, οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει θα κλειδαμπαρωθείτε στο σπίτι σας . Εδώ είναι έξη ιδέες που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τις χαρές της διασκέδασης χωρίς να τινάξετε στον «αέρα» τον προϋπολογισμό σας.
1. Προτιμήστε τις ημέρες που προσφέρονται εκπτώσεις ή ειδικές τιμές.
Μουσεία , θέατρα αλλά και μουσικές παραστάσεις προσφέρουν εκπτώσεις στα εισιτήρια για συγκεκριμένες μέρες ή παραστάσεις . Εκμεταλλευθείτε τις.
2.Εκμεταλλευτείτε τα εκπτωτικά κουπόνια και τις προσφορές.
Οι επιχειρήσεις του θεάματος έχουν μπει για τα καλά στην διαδικασία των προσφορών. Εκπτωτικά κουπόνια για κάποιες παραστάσεις ή για συγκεκριμένες κινηματογραφικές προβολές είναι πλέον μία πολύ συνηθισμένη εικόνα. Μπορεί με τον τρόπο αυτό να περιορίσετε σημαντικά το κόστος διασκέδασης.
3.Αξιοποιήστε τις υπαίθριες αγορές αλλά και τις προσφορές.
Το κόστος αγοράς ενός βιβλίου ή ενός cd ή dvd δεν μπορεί κάποιος να το αγνοήσει. Υπάρχουν όμως και ευκαιρίες που μπορεί να μειώσουν την δαπάνη πάνω από 50%. Για παράδειγμα στο Μοναστηράκι μπορεί να βρείτε τίτλους βιβλίων που μόλις βγήκαν στα βιβλιοπωλεία σε τιμές έως και 70% χαμηλότερες εκεί μπορείτε να βρείτε και πολύ φτηνότερα cd ή dvd . Επίσης όλες οι μεγάλες αλυσίδες έχουν ειδικές χαμηλές τιμές αλλά και εκπτώσεις στις αγορές που φτάνουν στο 15%. Επίσης , πολλά καταστήματα που κλείνουν πωλούν το στοκ σε πολύ χαμηλές τιμές.
4. Παντρεμένοι με παιδιά
Πολλές φορές το babysitting μπορεί να κοστίσει περισσότερα από τα εισιτήρια του κινηματογράφου. Δείτε εάν φίλοι, συγγενείς ή τους γείτονες θα ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν την ευθύνη. Σε τελευταία ανάλυση μπορείτε να κρατήσετε και τα δικά τους παιδιά. ένα
5. Εκμεταλλευτείτε το απόγευμα
Ορισμένα εστιατόριο έχουν διαφοροποιημένο(φτηνότερο) τιμοκατάλογο για τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 20:00 ή 21:00) μπορείτε να το αξιοποιήσετε αφού θα έχετε οικονομία έως 30% . Σε τελευταία ανάλυση μπορείτε να πάτε έχοντας φάει και σε ένα μπαρ.
6.Εκπτωτικές Κάρτες.
Αν είστε φοιτητής, στρατιωτικός δημόσιος υπάλληλος ,μόνιμος πελάτης ενός καταστήματος αλλά και υπάλληλος που έχει ειδικές συμφωνίες με ορισμένες επιχειρήσεις διασκέδασης τότε μπορεί να έχετε μειωμένες τιμές. Αξιοποιήστε τις…